
نظر طب سنتی در مورد استفاده از ظروف مسی:
ظروف مسی از جمله ظروفی است که از از قدیم و ایام مورد استفاده ایرانیان و حتی کشورهای پیشرفته ای دنیا میباشد.
در چند سال اخیر به دلیل اینکه از خواص استفاده از ظروف مسی بیشتر گفته شده به همین دلیل رواج استفاده از این ظروف بیشتر شده است.
ظروف مسی برای مزاجهای گرم و خشک بسیار مناسب بوده و همچنین میتواند از شیوع و گسترش عفونتها و غدهها پیشگیری کند.
از همین رو اطبای بزرگ قدیمی مانند ابوعلی سینا نسبت به استفاده از ظروف مسی بسیار تاکید داشته و در حال حاضر نیز با توجه به تجربه گذشتگان و کشف خواصی تازه در زمینه ظروف مسی موجب شده است تا پزشکان طب سنتی نیز به استفاده از این ظروف تاکید کنند.
نبود مس در بدن نیز عوارضی را به همراه خواهد داشت و ممکن است بیماریهایی مانند تهیسازی و تخلیه اکسیژن در سلولها، کاهش HDL کسترول، مشکلات پوستی، التهاب قوزک پا، کمخونی، کم شدن آنسفالینهای مغزی و… را به همراه آورد. بنابراین با استفاده مناسب و به اندازه از ظروف مسی در زمان طبخ و سرو غذا میتوان این اطمینان را به دست آورد بیماریهایی که بر اثر کمبود مس به وجود میآید دچار نخواهید شد
نگهداری و پخت گوشت، گوجه فرنگی، آلو، چغندر، سرکه، آبغوره، آب نارنج و… بهتر است در ظروف مسی ریخته و پخته نشود. اگر هم پخته شود بهتر است آن ظرف مسی قلع اندود شده باشد. چون در هر صورت برای جلوگیری از تماس مستقیم غذاهای اسیدی و بازی با آن و ایجاد مسمومیت و بروز بیماریهای ناشی از ورود یونهای مس و ترکیبات دیگر به محیط غذای در دست تهیه این ظروف باید قلعاندود شوند.
بنابراین توصیه میشود ظرفهای مسی که قلعاندود نیستند یا قلع آنها آسیب دیده است حتما تا زمانی که ترمیم نشده استفاده نشوند چون عوارضی را به همراه خواهد داشت که شاید برخی از آنها به بیماری حاد نیز تبدیل شوند.