نحوه مراقبت و نگهداری از ظروف مسی و فواید و مزایای ظروف مسی برای اشپزی
شستشوی صحیح ظروف مسی
ظروف مسی مانند بسیاری از انواع دیگر شامل سه دسته ظروف پخت و پز می شود، مانند قابلمه و تابه مسی، ظروف سرو مانند شیرینی مسی، میوه خوری مسی و ظروف آجیلی مسی و در نهایت ظروف تزئینی که بسیاری از آنها را مشاهده می کنید. در دسته بندی خانه و آشپزخانه در میان محصولات دست ساز این هنرمند قرار دارد. هر یک از این سه دسته با توجه به نوع استفاده نیاز به شستشو دارند. سه نکته مهم زیر برای شستن و نگهداری ظروف مسی حائز اهمیت است:
غذا را در قابلمه مسی سرخ نکنید!
این موضوع مهمی است که بسیاری از افراد به خصوص در فروش تابه های مسی به آن اشاره نمی کنند. اما اگر سری به مسگرهای قدیمی بازار مس در شهرهایی مانند زنجان، کرمان و اصفهان بزنید، مطمئناً تأیید می کنند که روغن داغ شده و فرآیند سرخ کردن غذا در قابلمه مسی یا تابه مسی کار اشتباهی است و باعث از بین رفتن روغن می شود. قلع داخل قابلمه مسی خیلی زود. . بنابراین اگر غذای شما مرحله سرخ شدن دارد، آن را در ظرفی جداگانه انجام دهید و از قابلمه مسی برای شروع فرآیند پخت استفاده کنید.
از قاشق چوبی استفاده کنید.
همانطور که از قاشق چوبی برای ظروف تفلون استفاده می کنید، لطفا از قاشق فلزی برای ظروف مسی استفاده نکنید و قالب را خراش ندهید.
ظروف مسی برای نگهداری مواد غذایی مناسب نیستند
برای نگهداری مواد غذایی در یخچال از ظروف مسی استفاده نکنید. بیشتر غذاها محیط اسیدی دارند و نگهداری طولانی مدت غذاهای اسیدی در ظرف مسی به آنها آسیب می رساند.
جلا دادن سطح بیرونی ظروف مسی
مس در مجاورت هوا اکسید می شود و این اولین دلیل تغییر رنگ و کدر شدن ظروف مسی است. در اینجا چند روش ساده برای پولیش ظروف مسی آورده شده است، به جز اولین مورد، اکثر آنها را می توان در خانه انجام داد.
مزایای استفاده از ظروف مسی:
این عنصر جادویی علاوه بر خواصی که در بالا ذکر شد، فواید دیگری نیز برای بشر دارد، به طوری که دانشمندان مس را در زمره مهم ترین، اصیل ترین و البته قدیمی ترین عناصر قرار می دهند. بیایید بیشتر در مورد آن بدانیم:
همان غذا، اما غذای خوشمزه تر و سالم تر:
یکی از مهم ترین مزایای استفاده از ظروف مسی کمک به آشپزی بهتر و سالم تر است. ظروف مسی به زیبایی آشپزخانه و محیط منزل شما می افزایند. علاوه بر این به شما کمک می کند تا با انتقال و هدایت یکنواخت حرارت، غذاهایی را که نیاز به حرارت زیاد دارند (مانند سس ها) تهیه کنید و با خیال راحت از آنها استفاده کنید. علاوه بر این، به دلیل رسانایی فوق العاده مس، غذا بهتر قرار می گیرد و سریعتر آماده می شود و در هنگام سرخ کردن غذا، غذای شما ترد و خوشمزه تر از همیشه می شود.
به کمک ظروف مسی بدن خود را دوست داشته باشیم!
دومین کاربرد مس که برای همه ما بسیار مهم است، کمک به حفظ سلامت و رشد بدن است. کمبود مس باعث بروز مشکلات جسمی و سپس روانی بسیاری می شود. اگر مس به مقدار کافی به بدن ما نرسد باعث احساس بی حالی، خواب آلودگی، کسالت و دردهای مداوم مفاصل می شود. یکی از راه های تامین مس مورد نیاز بدن، پختن غذا در ظروف مسی یا استفاده از دستبند و انگشتر مسی است. همچنین پختن غذا در این ظروف کم خونی را کاهش می دهد زیرا مس یکی از عناصر مهم در فرآیند خون سازی در ساختار بدن موجودات زنده است. علاوه بر این پختن غذا در ظروف مسی باعث افزایش طول عمر می شود.
قاعدگی را با مس شکست دهید!
از دیگر فواید استفاده از ظروف مسی، سلامت جسمانی زنان در نزدیکی دوره قاعدگی و افزایش سرعت عملکرد مغز است. در گذشته در ایران با گذاشتن «هاسوم» در غذا که نوعی کفگیر مسی است، هنگام پختن غذا، یونها آزاد میشد و جذب غذا میشد و با این روش از کم خونی جلوگیری میشد.